728 x 90

Audi принуден да спре временно производството на SQ5

Audi принуден да спре временно производството на SQ5

Новият режим за отчитане на реален разход на гориво, WLTP, най-вероятно ще вземе поредната си жертва. След като стана основен виновник за желанието на BMW и Mercedes-Benz да спрат V12 моторите си, цикълът ще принуди и Audi да вземе трудно решение. Според неофициална информация, идваща от авторитетното британско издание Autocar, немците ще спрат производството на спортния

Новият режим за отчитане на реален разход на гориво, WLTP, най-вероятно ще вземе поредната си жертва. След като стана основен виновник за желанието на BMW и Mercedes-Benz да спрат V12 моторите си, цикълът ще принуди и Audi да вземе трудно решение.

Според неофициална информация, идваща от авторитетното британско издание Autocar, немците ще спрат производството на спортния си SUV SQ5. Разбира се, не става дума за перманентно прекратяване, а за временен процес.

Причината за решението е, че Audi се нуждае от няколко допълнителни месеца, за да подготви джипката за WLTP измервания. Официалното становище на компанията е, че просто производствените бройки за тази година са достигнали своя лимит, но Autocar се позовава на "сигурен източник" в близост до фирмата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт