728 x 90

В Белгия намериха изключително рядък Jaguar

В Белгия намериха изключително рядък Jaguar

Специалисти от аукционната къща Bonhams са намерили в гаража на починал наскоро белгийски колекционер уникален модел на Jaguar – XK140 с каросерия на Джовани Микелоти. Смята се, че от тази версия на модела са произведени два, най-много три автомобила. Колекцията на починалия колекционер включва и Ferrari 308 GT4, Jaguar E-Type Series I, както и един

Специалисти от аукционната къща Bonhams са намерили в гаража на починал наскоро белгийски колекционер уникален модел на Jaguar – XK140 с каросерия на Джовани Микелоти. Смята се, че от тази версия на модела са произведени два, най-много три автомобила.

Колекцията на починалия колекционер включва и Ferrari 308 GT4, Jaguar E-Type Series I, както и един модел на Wolseley.

Уникалният XK140 е с номер на шасито S 814 286, като първоначално купето е било боядисано в кремав цвят, а интериорът е бил в два нюанса на синьото. През 1957 година обаче колата е претърпяла тежка катастрофа, която е наложила цялостна смяна на каросерията.

Според документите на колата, новото купе е пристигнало през 1960 или 1961 година, като заедно с това промени е претърпял и моторът, който е получил глава от състезателен Jaguar C-Type.

След това колата стига до британският колекционер на класически автомобили Стивън Гангтън, който я продава на Роланд Урбан, който пък събира само уникални модели на Jaguar. През 1999 този XK140 стига до последния си собственик – белгийският колекционер, известен само с фамилията си – Шепенс. Знае се, че той е планирал да възстанови напълно колата, но е починал преди да реализира плановете си.

Jaguar-ът на Шепенс ще се продава на търг на 13 май в Монако, но все още няма прогнози за цената, която може да достигне уникалният автомобил, който обаче е за тотална реставрация.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт