728 x 90

Производството на Tesla Model Y ще започне догодина?

    Според източници от Tesla, производството на електрическия кросоувър на компанията – Model Y, може да започне по-рано от очакваното – още през ноември следващата година. Първоначално се смяташе, че производството ще стартира през 2020 година, но с оглед на забавянията около производството на Model 3 анализаторите очакваха, че и тук ще има сериозно забавяне. Което

    Според източници от Tesla, производството на електрическия кросоувър на компанията – Model Y, може да започне по-рано от очакваното – още през ноември следващата година. Първоначално се смяташе, че производството ще стартира през 2020 година, но с оглед на забавянията около производството на Model 3 анализаторите очакваха, че и тук ще има сериозно забавяне. Което прави информацията, че всъщност производството на Model Y ще стартира по-рано, съмнителна, поне на този етап.

    Model Y ще е базиран на достъпния електромобил Model 3 и от компанията обещават „по-дълъг пробег” с едно зареждане в сравнение с преките конкуренти на модела.

    Информацията е на агенция Reuters, която обаче цитира само анонимни източници, които твърдят, че Model Y ще се произвежда и в Китай, но от 2021 година.

    В същото време доставчиците, с които работи Tesla, потвърдиха, че са получили от компанията документация за новия Model Y, но не и времеви план за производството и доставките на компоненти за сглобяването му. Все пак, най-общо са били информирани, че производството ще бъде в завода на компанията във Фримонт, Калифорния, а две от външните фирми също потвърдиха, че се очаква производството там да стартира през ноември догодина.

    Що се отнася до производството на Model Y, Илън Мъск вече обяви, че целта е 500 000 бройки годишно, но както показва опитът с Model 3, това няма да стане толкова бързо и безпроблемно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт