728 x 90

Hyundai слага край на скучния дизайн

    Главният дизайнер на Hyundai Люк Донкерволк определи сегашния подход на марката да използва една и съща стилистика при оформлението на моделите си „скучен”. Пред списание Motoring Донкерволк обясни, че на сегашните модели на Hyundai им липсва индивидуалност и той е готов да поправи това. Донкерволк обеща, че следващите модели на корейската компания ще се проектират

    Главният дизайнер на Hyundai Люк Донкерволк определи сегашния подход на марката да използва една и съща стилистика при оформлението на моделите си „скучен”. Пред списание Motoring Донкерволк обясни, че на сегашните модели на Hyundai им липсва индивидуалност и той е готов да поправи това.

    Донкерволк обеща, че следващите модели на корейската компания ще се проектират така, че дизайнът им да отчита спецификата на сегмента, в който те ще се борят за клиенти. Първите такива модели ще се появят в края на тази или началото на следващата година.

    В същото време Донкерволк обясни, че дизайнът на луксозната марка на Hundai – Genesis, ще бъде „по-последователен и сдържан”. Той обеща, че дизайнерският език на Genesis няма да е „вулгарен, прекален и твърде шумен”, както това се случи с Lexus и Infiniti.

    Дизайнерът потвърди, че той и екипът му вече работят по разширяването на моделната гама на Genesis. В нея трябва да влязат три седана, два кросоувъра, купе и електромобил.

    Донкерволк стана главен дизайнер на Hyundai през 2016 година, а преди това е работил за Bentley, Audi, SEAT и Lamborghini. Сред проектите му са два от най-известните модели на Lamborghini – Murcielago и Gallardo.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт