728 x 90

Дуел на титаните: Mercedes-AMG S63 срещу BMW M760 на драг (видео)

Дуел на титаните: Mercedes-AMG S63 срещу BMW M760 на драг (видео)

Два от най-бързите, ако не и най-бързите, седани на планетата се срещат в пряк дуел на драг пистата в ново състезание организирано от Carwow. На старта застават Mercedes-AMG S63 със своя V8 битурбо мотор и BMW M760i, който пък разполага с 6.6-литров V12. Макар и дуелът на хартия да не е напълно равностоен, в крайна

Два от най-бързите, ако не и най-бързите, седани на планетата се срещат в пряк дуел на драг пистата в ново състезание организирано от Carwow.

На старта застават Mercedes-AMG S63 със своя V8 битурбо мотор и BMW M760i, който пък разполага с 6.6-литров V12. Макар и дуелът на хартия да не е напълно равностоен, в крайна сметка победителят триумфира с малко.

По-голямата мощност от допълнителните четири цилиндъра в BMW-то се компенсират от по-високото тегло с почти 200 килограма. От друга страна, S-класата изпраща мощността си само към задните колела, докато баварският модел може да се похвали с тракция на четирите гуми.

Важно уточнение също така е, че S63 на практика се води пълноценен член на AMG семейството, докато M760 няма точно такъв статут в редиците на М дивизията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт