728 x 90

Създателят на Gumpert Apollo вече помага на китайци

Създателят на суперавтомобила Gumpert Apollo Роланд Гумперт вече се труди за китайската компания Aiways, а марката показа кросоувъра U5 Ion, който ще дебютира на салона в Пекин в края на месеца. А U5 Ion ще е първият модел, който компанията ще произвежда в новия си завод, като продажбите ще стартират догодина. Електрическият кросоувър U5 Ion

Създателят на суперавтомобила Gumpert Apollo Роланд Гумперт вече се труди за китайската компания Aiways, а марката показа кросоувъра U5 Ion, който ще дебютира на салона в Пекин в края на месеца. А U5 Ion ще е първият модел, който компанията ще произвежда в новия си завод, като продажбите ще стартират догодина.

Електрическият кросоувър U5 Ion е изграден върху нова модулна платформа MAS, която ще се използва при още 15 модела на марката – от седан до пикап. Платформата е изработена предимно от алуминий и позволява създаването на модели с различна колесна база – от 2700 до 3000 мм.

Все още техническите данни на U5 Ion не са известни, но се знае, че моделът ще излезе на пазара с три варианта на батерията – с мощност 53, 63 или 80 киловатчаса. Производителят обещава пробег с едно зареждане от 365 до 460 километра.

Aiways ще представи още един модел в Пекин – RG, който е кръстен така в чест на Роланд Гумперт. Спортният електромобил ускорява от 0 до 100 км/ч за 3 секунди и има максимална скорост 300 км/ч. Моделът ще се предлага с допълнителен пакет батерии, с които пробегът му ще достига 1200 км.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт