728 x 90

Япония показва как трябва да се чистят пътищата от снега

Япония показва как трябва да се чистят пътищата от снега

Японските власти отвориха за свободен достъп планинския път в префектура Тояма, който свързва градовете Татеяма и Омачи и е известен с това, че е идеално почистен, а от двете му страни се издигат 17-метрови снежни стени. Всяка година снимки на идеално почистения път с огромни снежни стени до него се използват за илюстрации в социалните

Японските власти отвориха за свободен достъп планинския път в префектура Тояма, който свързва градовете Татеяма и Омачи и е известен с това, че е идеално почистен, а от двете му страни се издигат 17-метрови снежни стени.

Всяка година снимки на идеално почистения път с огромни снежни стени до него се използват за илюстрации в социалните мрежи как японците се справят със снега по пътищата през зимата, а никой друг не успява да достигне това ниво. Дори и да лови снежинките във въздуха, както се случва в България.

Властите в двете префектури – Тояма и Нагано, свързани от въпросния път, очакват над 1 милион посетители, като сериозна част от тях ще посетят този пътен участък с дължина около 1 километър.

Пътят с огромните снежни стени е отворен от 15 април до 22 юни, като след това се очаква естествената природна атракция да се стопи.

От компанията, която почиства пътищата около Татеяма обясниха, че почистването на многото сняг от този път първоначално е имало съвсем прозаична цел – да се осигури достъп на жителите и туристите до малко по-отдалечен хотел. След оформянето на първите снежни стени обаче, местната власт осъзнала, че те може да са интересни за туристите и започнала да ги популяризира.

Според CNN, оформянето на толкова високи снежни стени изисква 3-месечно последователно почистване на пътя при почти ежедневен снеговалеж и „изграждането” им. На което явно са способни само японците.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт