728 x 90

Може да възродят Mitsubishi Lancer като хечбек-кросоувър

Феновете на Mitsubishi ще бъдат радостни да чуят, че в японската марка отново обмислят възраждане на легендарния си модел Lancer. За жалост, има и лоши новини. Те са свързани с факта, че от компанията всъщност планират да върнат просто името Lancer към живот, като го дадат на автомобил от клас кросоувър, но с малко по-малки

Феновете на Mitsubishi ще бъдат радостни да чуят, че в японската марка отново обмислят възраждане на легендарния си модел Lancer. За жалост, има и лоши новини.

Те са свързани с факта, че от компанията всъщност планират да върнат просто името Lancer към живот, като го дадат на автомобил от клас кросоувър, но с малко по-малки размери, близки до тези на класически хечбек.

Причината за това е, че C-сегментът при хечовете на страда чак толкова много в световен план. Ако бъде намерен успешен микс между класически хечбек и кросоувър, то така ще могат да бъдат привлечени много нови клиенти от различни категории.

Ако рецептата за хечбек-кросоувър ви се струва непонятна, то най-логичният пример за представител в този клас е Toyota C-HR. Малкият японски модел вече се продава доста успешно и от Mitsubishi се надяват на подобен пазарен резултат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт