728 x 90

Audi с глобална сервизна акция за 1,16 милиона коли

    Луксозната марка на VW Audi обяви вчера глобална сервизна акция за 1,16 милиона коли, като причината е риск от пожар на борда, който може да бъде причинен от прегряване на електрическата водна помпа на охладителната система или пък помпата да даде накъсо, ако е изложена на влага. До момента няма информация за катастрофи или каквито

    Луксозната марка на VW Audi обяви вчера глобална сервизна акция за 1,16 милиона коли, като причината е риск от пожар на борда, който може да бъде причинен от прегряване на електрическата водна помпа на охладителната система или пък помпата да даде накъсо, ако е изложена на влага.

    До момента няма информация за катастрофи или каквито и да е инциденти, които да са били причинени от проблеми с помпата, но от Audi  потвърдиха, че тя може да блокира, ако в нея навлязат твърди частици или боклуци от охладителната система.

    Сред моделите, засегнати от сервизната акция за A5 купе и кабриолет, Q5, A6 и A4 от различни моделни години, основно между 2012 и 2017.

    Дилърите на Audi ще сменят помпите, но все още няма информация кога въпросните компоненти ще са в сервизите.

    Това е втората сервизна акция, свързана с електрическата помпа на охладителната система. Предишната беше през януари 2017, когато колите бяха повикани в сервизите за осъвременяване на софтуеъра, който управлява помпата, тъй като имаше риск тя да изключи, ако се запуши от боклуци.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт