728 x 90

Официално: BMW M850i xDrive ще има 523 к.с.

Макар и да не е готов да покаже второ поколение 8-Series изцяло, BMW започна да разкрива някои официални данни около спортното си купе. По последна информация от баварците, версията М850i xDrive, която ще се позиционира точно под флагмана М8, ще има нов V8 мотор. От компанията най-накрая са преработили значително 4.4-литровия си "осмак", като резултатът

Макар и да не е готов да покаже второ поколение 8-Series изцяло, BMW започна да разкрива някои официални данни около спортното си купе. По последна информация от баварците, версията М850i xDrive, която ще се позиционира точно под флагмана М8, ще има нов V8 мотор.

От компанията най-накрая са преработили значително 4.4-литровия си "осмак", като резултатът са допълнителни 67 конски сили и 100 Нютон метра върящ момент. Пиковите стойности в купето ще достигат 523 к.с. и 750 Нм, като моторът не е станал по-тежък от предишното поколение.

Силата ще се пренася от предно разположения V8 мотор до всички четири колела посредством оптимизирана 8-степенна автоматична трансмисия и xDrive система за двойно задвижване. BMW обещава по-бърза и точна смяна на предавките отпреди.

8-Series Coupe ще влезе в продажба до края на годината, а също в оставащите месеци на 2018 г. би трябвало да видим и абсолютният флагман М8.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт