728 x 90

Jeep пенсионира третото поколение на Wrangler

Jeep пенсионира третото поколение на Wrangler

Американската компания Jeep приключи с производството на третото поколение на популярния модел Wrangler, което носи означението JK. Последният екземпляр от производствената серия – бял Rubicon Unlimited с пет врати, слезе от конвейера тази седмица в завода на Jeep в Толедо, щата Охайо. Jeep представи поколението JK на Wrangler през 2006 година, като заедно с традиционния

Американската компания Jeep приключи с производството на третото поколение на популярния модел Wrangler, което носи означението JK. Последният екземпляр от производствената серия – бял Rubicon Unlimited с пет врати, слезе от конвейера тази седмица в завода на Jeep в Толедо, щата Охайо.

Jeep представи поколението JK на Wrangler през 2006 година, като заедно с традиционния вариант с три врати, марката лансира и вариант с 5 врати, който в началото беше приет негативно от аудиторията. Интересното е, че общият тираж на JK надхвърли 1,2 милиона бройки, а версиите с 5 врати са много повече от традиционния вариант с 3 врати.

Следващата генерация на Jeep Wrangler – JL, дебютира през лятото на миналата година. Моделът запазва конструкцията на своя предшественик и се предлага с подобрена система 4х4, като има и хибриден вариант – бензинов 4-цилиндров двигател с 272 конски сили работи със стартер генератор и 48-волтова батерия.

Освен този вариант клиентите могат да поръчват и класическа бензинова версия – с 6-цилиндров мотор с 285 конски сили, която работи с 8-степенен автоматик. По-късно през годината ще започнат доставките и варианта с 3-литров турбодизел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт