728 x 90

Mercedes все още няма планове какво да прави с SLC

Роудстърът SLC е един от най-старите представители на моделната гама на Mercedes-Benz. Возилото се продава от 2011 година, когато се появи като SLK, но с времето името бе променено на SLC. Лично босът на AMG дивизията на марката, Тобиас Моерс, споделя в скорошно интервю, че Mercedes няма взето решение по отношение на бъдещето на модела.

Роудстърът SLC е един от най-старите представители на моделната гама на Mercedes-Benz. Возилото се продава от 2011 година, когато се появи като SLK, но с времето името бе променено на SLC.

Лично босът на AMG дивизията на марката, Тобиас Моерс, споделя в скорошно интервю, че Mercedes няма взето решение по отношение на бъдещето на модела.

Според специалисти, най-вероятно от марката ще продължат да продават колата още няколко години, след което ще прекратят производството й. Mercedes вече обяви, че планира отделен нов модел, който да се противопостави на Porsche 718 Boxster, така че два представителя в една малка ниша биха били излишни.

Що се отнася до по-големия SL, Mercedes няма намерение да прекратява съществуването на големия спортен автомобил, като вече дори се говори за следващо негово поколение, разработвано от AMG.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт