728 x 90

Първа (неофициална) снимка на Rolls-Royce Cullinan

    Сайтът Autotijd.be публикува първа неофциална снимка на историческия модел Rolls-Royce Cullinan. Официално първият кросоувър на британската марка ще бъде показан на 10 май. Всъщност от компанията уточняват, че луксозния автомобил не е SUV или кросоувър, а "повдигната машина за всякакви терени". Ролс-Ройс Кулинан (кръстен на едноименния диамант) се тества буквално из цялата планета в студ

    Сайтът Autotijd.be публикува първа неофциална снимка на историческия модел Rolls-Royce Cullinan. Официално първият кросоувър на британската марка ще бъде показан на 10 май. Всъщност от компанията уточняват, че луксозния автомобил не е SUV или кросоувър, а "повдигната машина за всякакви терени".

    Ролс-Ройс Кулинан (кръстен на едноименния диамант) се тества буквално из цялата планета в студ и пек от декември 2016-а, като се почне от Северния полярен кръг та се стигне до пустинята в Близкия изток.

    Кулинан ще се предлага с 6,75-литров бензинов V12 двигател най-вероятно с 8-степенна автоматична скоростна кутия и със задвижване на четирите колела. Cullinan ще се сглобява на алуминиева платформа.

    Продажбите ще започнат до края на тази година, но първата доставка очаква в началото на 2019 г. По-късно се очаква и хибридна версия. при всички положения новият модел ще помогне на Rolls-Royce да увеличи своите продажби поне на 5000 бройки годишно, след като миналата година успя да пласира 3362 коли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт