728 x 90

Продават на търг първия екземпляр Ford Sierra Cosworth RS500

Продават на търг първия екземпляр Ford Sierra Cosworth RS500

Един от най-екстремните спортни автомобили за масите през 80-те и началото на 90-те години несъмнено е Ford Sierra RS Cosworth. Инженерите не Синия овал по това време не са били съгласни с това твърдение и именно заради това създават още по-хардкор версията RS500. Първият предсериен екземпляр от модела ще бъде продаден на аукцион на 19

Един от най-екстремните спортни автомобили за масите през 80-те и началото на 90-те години несъмнено е Ford Sierra RS Cosworth. Инженерите не Синия овал по това време не са били съгласни с това твърдение и именно заради това създават още по-хардкор версията RS500.

Първият предсериен екземпляр от модела ще бъде продаден на аукцион на 19 май тази година. Организаторите от Silverstone Auctions смятат, че возилото ще се продаде за между 90 и 120 хиляди паунда.

Под капака на машината е турбо мотор с 222 к.с., срещу 204 к.с. за "стандартния" Sierra RS Cosworth. От модела са сглобени само 500 единици.

Машината е навъртяла под 10 000 километра, като, както е видно от снимките, е в безупречно състояние.

"Това е абсолютно първият произведен екземпляр!," коментират от Silverstone Auctions. "Всеки уважаващ себе си фен на Ford трябва да познава този автомобил и да бъде заинтересован от него."

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт