728 x 90

Продава се рекордьор от "Нюрбургринг"

В Германия се продава суперавтомобилът Gumpert Apollo, с който през август 2009 година вече несъществуващата автомобилна компания счупи рекорда за най-бърза обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг” – 7.11,57 минути. Колата е с пробег 9320 км, а цената й при дилъра Springbok Sportwagen е 333 000 евро. Gumpert Apollo се задвижва от 4,2-литров V8 мотор

В Германия се продава суперавтомобилът Gumpert Apollo, с който през август 2009 година вече несъществуващата автомобилна компания счупи рекорда за най-бърза обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг” – 7.11,57 минути.

Колата е с пробег 9320 км, а цената й при дилъра Springbok Sportwagen е 333 000 евро.

Gumpert Apollo се задвижва от 4,2-литров V8 мотор от Audi, като двигателят е разположен пред задния мост. Мощността му е 700 конски сили, максималният му въртящ момент е 850 Nm, а моторът работи с 6-степенна секвенциална трансмисия.

Максималната скорост на Apollo е 360 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,1 секунди.

От дилърството, където се намира колата заявиха, че автомобилът е преминал пълно техническо обслужване в компанията Hasenbicher, която е специализирана в поддръжката на колите на Gumpert.

Компанията Gumpert е основана от бившия шеф на Audi Sport Роланд Гумперт и просъществува до 2012 година. Две години по-късно активите на фирмата бяха купени от инвестиционната компания от Хонг Конг Ideal Time Venture, която даде ново име на организацията – Apollo Automobil.

Първият модел на новата компания беше концептът Arrow, който е изграден на базата на Gumpert Apollo. През октомври миналата година Apollo Automobil представи хиперавтомобила Intensa Emozione. Колата е с каросерия от фиброкарбон, има активна аеродинамика и V12 двигател с обем 6,3 литра с мощност 780 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт