728 x 90

И Охайо приема автономни автомобили

И Охайо приема автономни автомобили

Охайо стана поредният щат в САЩ, който обяви, че ще приема изпитания на автономни автомобили на територията си. Изпитанията на тези возила са изправени пред редица ограничения след катастрофата на автомобил на Uber, при която загина жена. Губернаторът на Охайо Джон Касич обяви, автономните автомобили ще трябва да отговарят на щатските изисквания за безопасност и

Охайо стана поредният щат в САЩ, който обяви, че ще приема изпитания на автономни автомобили на територията си. Изпитанията на тези возила са изправени пред редица ограничения след катастрофата на автомобил на Uber, при която загина жена.

Губернаторът на Охайо Джон Касич обяви, автономните автомобили ще трябва да отговарят на щатските изисквания за безопасност и да спазват правилата за движение. Касич издаде специална заповед, с която разрешава изпитания на автономни автомобили по цялата пътна мрежа на щата, включително и без водач зад волана. Но е задължително правоспособен шофьор да следи поведението на автономния автомобил, дори и от разстояние и да може да се намесва в случаите, когато системите, които управляват автомобила откажат. Целта е да се предотвратят инциденти на пътя.

„Искам Охайо да се превърне в Дивия Запад за автономните автомобили, т.е тук те да преследват безгранично амбициите на своите създатели”, обясни Касич.

Сега изпитания на автономни автомобили са разрешени още в Мичиган, Питсбърг, Аризона и Калифорния.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт