728 x 90

Официално: BMW 8-Series дебютира на Льо Ман на 15 юни

    BMW потвърди официално, че ще покаже възродения си спортен модел 8-Series по време на тазгодишното маратонско състезание "24 ч. на Льо Ман". То ще се състои на 15 юни, като по този начин на практика се потвърждават спекулациите относно дебюта на машината от миналия месец. Баварците пуснаха и първо предварително изображение за модела, което показва

    BMW потвърди официално, че ще покаже възродения си спортен модел 8-Series по време на тазгодишното маратонско състезание "24 ч. на Льо Ман". То ще се състои на 15 юни, като по този начин на практика се потвърждават спекулациите относно дебюта на машината от миналия месец.

    Баварците пуснаха и първо предварително изображение за модела, което показва 8-ма Серия на заден план до състезателния М8 GTE. Наследникът на 6-Series е разработен успоредно със състезателния автомобил, който ще се впусне в 86-тото издание на надпреварата във френския град.

    Очаква се BMW да започне серийното производство на възроденото купе 8-Series през втората половина на 2018 година. Както по-рано тази година стана ясно, монтажът на ексклузивния автомобил ще бъде организиран в Динголфинг (Германия).

    От компанията най-накрая са преработили значително и 4.4-литровия си "осмак", като резултатът са допълнителни 67 конски сили и 100 Нютон метра върящ момент. Пиковите стойности в купето ще достигат 523 к.с. и 750 Нм, като моторът не е станал по-тежък от предишното поколение.

    Силата ще се пренася от предно разположения V8 мотор до всички четири колела посредством оптимизирана 8-степенна автоматична трансмисия и xDrive система за двойно задвижване. BMW обещава по-бърза и точна смяна на предавките отпреди.

    8-Series Coupe ще влезе в продажба до края на годината, а също в оставащите месеци на 2018 г. би трябвало да видим и абсолютният флагман М8.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт