728 x 90

Honda Civic Type R подобри още един рекорд

Honda Civic Type R подобри още един рекорд

Новият Honda Civic Type R подобри още един рекорд, отново за автомобил с предно предаване, този път на френската писта „Маникур” – трасето, където допреди години се провеждаше местният кръг от Формула 1. Това е вторият рекорд на новия Type R след най-доброто време в неговия клас на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а този път

Новият Honda Civic Type R подобри още един рекорд, отново за автомобил с предно предаване, този път на френската писта „Маникур” – трасето, където допреди години се провеждаше местният кръг от Формула 1.

Това е вторият рекорд на новия Type R след най-доброто време в неговия клас на Северната дъга на „Нюрбургринг”, а този път зад волана беше пилотът на Honda в Световния пистов шампионат за туристически автомобили (WTCR) Естебан Герери.

Аржентинецът записа обиколка с летящ старт за 2.01,51 минути на пистата с дължина 4,4 километра, като кара сериен Type R с гуми, които са разрешени за ежедневна употреба по обществените пътища, т.е не е карал със сликове. Този Type R е европейска спецификация – 316 конски сили и 400 Nm максимален въртящ момент, като разликата с американската версия е, че тя е с 10 конски сили по-слаба.

Следващата цел на Honda са рекордите на още четири европейски писти: „Ещорил” в Португалия, „Хунгароринг” в Унгария, „Силвърстоен” в Англия и „Спа” в Белгия. Вече са избрани и пилотите за тези опити: бившият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън, пилотът от WTCR Тиаго Монтейро, пилотът от Super GT шампионата Бертран Багет и звездата от BTCC Мат Нийл.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт