728 x 90

VW T-Roc R стигна до тестове

VW T-Roc R стигна до тестове

R версията на популярния кросоувър на VW – T-Roc, вече е на етап пътни изпитания. Поне това показват кадрите на папараците, които от месеци дебнат появата на този вариант на модела, който се очаква да се задвижва от двигателя на впечатляващия Golf R. Външните разлики между обикновен T-Roc и T-Roc R са малко, като става

R версията на популярния кросоувър на VW – T-Roc, вече е на етап пътни изпитания. Поне това показват кадрите на папараците, които от месеци дебнат появата на този вариант на модела, който се очаква да се задвижва от двигателя на впечатляващия Golf R.

Външните разлики между обикновен T-Roc и T-Roc R са малко, като става въпрос основно за акценти – от по-широките вежди на калниците до по-голямата радиаторна решетка. Това поне може да се каже за тестовата версия на новия модел.

Ако информацията за задвижването се потвърди, то T-Roc R ще получи 2-литровия турбо мотор EA888, като 4-цилиндровият агрегат ще е постигнал най-високото ниво на мощност – 310 конски сили. T-Roc R ще получи и задвижване 4х4, както и 6-степенна механична кутия или 7-степенна трансмисия с два съединителя.

Прехвърлянето на цели компоненти от Golf към T-Roc е предвидено още при създаването на модела – двата автомобила са изградени на една и съща платформа.

Все още обаче проектът T-Roc R не е получил официално одобрение от шефовете на компанията, но наскоро беше потвърдено, че версията R, която досега беше запазена само за Golf, ще се появи и при други модели на VW.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт