728 x 90

Дали отново ще има Maserati с двигател пред задния мост?

Дали отново ще има Maserati с двигател пред задния мост?

Последните слухове от италианската част на FCA обещават интересни новини за феновете на Maserati. Основно заради факта, че се очаква модел на марката, базиран на Alfa Romeo 4C. Още през 2012 година бившият шеф на Maserati Харалд Вестер разказа, че компанията готви модел с двигател, разположен пред задния мост, който да е с монокок от

Последните слухове от италианската част на FCA обещават интересни новини за феновете на Maserati. Основно заради факта, че се очаква модел на марката, базиран на Alfa Romeo 4C.

Още през 2012 година бившият шеф на Maserati Харалд Вестер разказа, че компанията готви модел с двигател, разположен пред задния мост, който да е с монокок от фиброкарбон и теглото му да е едва 1200 кг. Задвижването трябваше да идва от 4,7-литров V8, който да има и турбо версия, но проектът така и не получи зелена светлина за да влезе в производствения план за 2015 година.

Но какво да очакваме от по-модерен прочит на тази идея? По-скоро модел, който да е близък до идеите, които изповядват конструкторите на Lamborghini – малък клирънс, агресивна аеродинамика и модерни двигателни технологии.

Специалистите очакват, че ако се появи такъв модел на Maserati, той ще е позициониран много над нивото, на което е 4С и е вероятно да получи двигателя V8 с две турбини от наскоро представения Levante Trofeo с мощност 590 конски сили.

Сега в гамата на Maserati влизат пет модела: Ghibli, Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio и новия SUV Levante.

Но създаването на модел, който да възроди спомените за MC12 и Bora едва ли е икономически по-изгодно от лансирането на нов SUV или кросоувър, който със сигурност ще донесе повече продажби на компанията.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт