728 x 90

BMW ще тества автономни коли в Китай

    BMW стана първата чуждестранна компания, получила разрешение то местните власти да тества автономни автомобили в Китай. Това е факт, след като баварците получиха две разрешения от кметството в Шанхай за изпитания в крайградския район Жиадин. Първият автономен автомобил, който BMW планира да тества в Китай е луксозният седан 7 серия. Изпитанията ще са под контрола

    BMW стана първата чуждестранна компания, получила разрешение то местните власти да тества автономни автомобили в Китай. Това е факт, след като баварците получиха две разрешения от кметството в Шанхай за изпитания в крайградския район Жиадин.

    Първият автономен автомобил, който BMW планира да тества в Китай е луксозният седан 7 серия. Изпитанията ще са под контрола на екип от над 60 инженери, потвърди Комисията за икономика и информация в кметството в Шанхай.

    На 1 март Шанхай стана първият китайски град, който разреши на своя територия тестовете на автономни автомобили.

    BMW е третата компания, която получава разрешение за изпитания на коли със системи за автономно придвижване. Преди баварците такива разрешения получиха държавната китайска автомобилна компания SAIC и стартъпа Nio, който произвежда електромобили и има тим в световния шампионат Формула Е.

    След Шанхай, още три града разрешиха тестове на автономни автомобили, отново в отделни крайградски райони: Пекин, Чонкин и Шенжен.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт