728 x 90

Porsche 911 ще има две хибридни версии

Porsche 911 ще има две хибридни версии

Porsche планира да предложи две хибридни версии на следващото поколение на хита 911. Отсега се знае, че единият хибриден вариант няма да отстъпва по мощност на версията Turbo, съобщи списание Auto Express. Базовата хибридна версия ще бъде позиционирана едно ниво над базовата модификация на Carrera. На практика автомобилът в техническо отношение ще е идентичен с

Porsche планира да предложи две хибридни версии на следващото поколение на хита 911. Отсега се знае, че единият хибриден вариант няма да отстъпва по мощност на версията Turbo, съобщи списание Auto Express.

Базовата хибридна версия ще бъде позиционирана едно ниво над базовата модификация на Carrera. На практика автомобилът в техническо отношение ще е идентичен с Cayenne E-Hybrid, който е оборудван с електромотор, разположен между двигателя и трансмисията, а под пода на багажника е литиево-йонната батерия. Според източниците на списанието акцентът при тази хибридна версия няма да е икономията на гориво, а повишаването на мощността.

По-мощната хибридна версия, която ще е на нивото на Turbo и Turbo S, на практика ще е и топ версията на 911. По подобен начин сега са позиционирани хибридите в моделното семейство на Panamera, където се предлага E-Hybrid и флагманът Turbo S E-Hybrid.

В момента в моделната фамилия на 911 влизат 24 версии на модела – тук влизат базовата Carrera, олекотеният Carrera T, версиите със задвижване 4х4, вариантите с каросерия „тарга”, по-мощните Turbo и Turbo S, както и най-вълнуващите GT2 RS и GT3.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт