728 x 90

Първият автономен модел на BMW ще е кросоувър

    BMW осигури оскъдно количество информация за първия си автономен модел – електрическият iNEXT, чието производство трябва да започне през 2021 година. Според един от шефовете на компанията, iNEXT ще е кросоувър и ще е позициониран едно ниво над iX3 – електрическата версия на X3. В iNEXT ще си дадат среща три ключови технологии, върху които

    BMW осигури оскъдно количество информация за първия си автономен модел – електрическият iNEXT, чието производство трябва да започне през 2021 година. Според един от шефовете на компанията, iNEXT ще е кросоувър и ще е позициониран едно ниво над iX3 – електрическата версия на X3.

    В iNEXT ще си дадат среща три ключови технологии, върху които в момента усилено работят специалистите на BMW. Автомобилът ще е постоянно „включен” в интернет, ще получи система за автономно придвижване, както и нова електрическа система за задвижване.

    Така iNEXT ще стане вторият модел в гамата на BMW, който ще отговаря на изискванията на петото поколение електрифицирани автомобили. Първият ще е iX3.

    BMW планира да лансира до 2025 година 25 електрифицирани модела, като 12 от тях ще са изцяло електрически.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт