728 x 90

И Toyota RAV4 загуби дизеловия си двигател завинаги

    Toyota следва обявения през миналата година план за спиране на производството и продажбата на дизелови автомобили. След като прекратиха съществуването на дизеловите Avensis и Auris, от марката се разделиха и с дизеловия RAV4. Японците вече разполагат с изцяло ново поколение RAV4, което ще стъпи скоро в Европа само с бензинови и хибридни предложения. Досега, джипката

    Toyota следва обявения през миналата година план за спиране на производството и продажбата на дизелови автомобили. След като прекратиха съществуването на дизеловите Avensis и Auris, от марката се разделиха и с дизеловия RAV4.

    Японците вече разполагат с изцяло ново поколение RAV4, което ще стъпи скоро в Европа само с бензинови и хибридни предложения.

    Досега, джипката се продаваше с 2.0-литров 4-цилиндров дизел, но от тук насетне не се планира версия с нафтов агрегат изобщо.

    По този начин, на практика няма лек автомобил Toyota, който да се продава с дизелов мотор. Ако търсите дизел от марката, то трябва да погледнете към по-специфичните модели като Verso / Proace Verso, Hilux и Land Cruiser.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт