728 x 90

Hyundai прави още по-мощен N модел

Hyundai прави още по-мощен N модел

Създаването на подразделението N се оказа изключително правилно решение за Hyundai, тъй като тимът на компанията в световния рали шампионат и проектът за TCR си намериха истински дом. Освен това, N лансира повече от интересни модели, носещи това означение – i30 и Veloster са идеалното доказателство за това. Сега обаче корейците готвят още по-смела крачка

Създаването на подразделението N се оказа изключително правилно решение за Hyundai, тъй като тимът на компанията в световния рали шампионат и проектът за TCR си намериха истински дом. Освен това, N лансира повече от интересни модели, носещи това означение – i30 и Veloster са идеалното доказателство за това.

Сега обаче корейците готвят още по-смела крачка – създаването на N модел, който няма да е базиран на масовото производство на Hyundai и дори може да се окаже с двигател, разположен пред задния мост.

Начело на N дивизията на Hyundai е бившият шеф на BMW M Алберт Бирман, а наскоро той заяви пред Top Gear, че сега има „повече свобода да развива моделите, които иска”. Тук се включва и развитието на концепта Racing Midship (RM), който дебютира през 2014 година и явно има потенциал да стигне до серийно производство.

„Да, работим и по този проект – потвърди Бирман. – Вече имаме три версии на Racing Midship, все още работим по тези коли, пробваме различни неща. Може би един ден ще имаме такъв автомобил. Все още няма решение по този въпрос, но този проект може да се случи.”

Досега инженерите на Hyundai са конструирали три версии на RM. През 2014 се появи RM14 – прототип, базиран на Veloster с мощност 295 конски сили. Година по-късно дебютира леко модернизираният RM15, който се оказа с 195 килограма по-лек. И през 2016 дойде ред на RM16 N, изграден върху изцяло нова платформа и с мощност 300 конски сили.

Бирман вече обеща още два N модела след i30 N, но също така направи и уточнението, че ще трябва да почакаме малко повече за тях.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт