728 x 90

Китайците копираха и звездния Lamborghini Urus

Китайците копираха и звездния Lamborghini Urus

След като през последните години видяхме китайски копия на редица популярни в Европа и САЩ автомобилни модели, местните компании посегнаха и на суперколите. По-специално става дума за първия супер SUV в света, дело на Lamborghini. Urus, който вече се продава от дилърите на марката, може да бъде открит под името Huansu Auto X-Series в Китай.  Фирмата

След като през последните години видяхме китайски копия на редица популярни в Европа и САЩ автомобилни модели, местните компании посегнаха и на суперколите.

По-специално става дума за първия супер SUV в света, дело на Lamborghini. Urus, който вече се продава от дилърите на марката, може да бъде открит под името Huansu Auto X-Series в Китай. 

Фирмата е създадена от BAIC и базира модела си на стара платформа на големия производител. Предвижда се цяла гама SUV машини от семейството X-Series.

Между оригинала и китайското копие има няколко драстични разлики. Urus предлага място за само четири пътника, а X-Series ще има версии с пет и седем места.

Освен това, под капака на китайската кола ще работи 2.0-литрово турбо със 195 к.с., за разлика от V8 битурбо мотора на Urus.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт