728 x 90

Американци създадоха екстремен Porsche Boxster

Американци създадоха екстремен Porsche Boxster

Калифорнийското тунинг ателие Bisimoto Engineering представи своята, много по-екстремна версия на популярния модел на Porsche – Boxster. Първото нещо, което се набива на очи е, че мястото на водача вече е в средата, но това е само началото на промените. В този си вариант Boxster на Bisimoto съществува в един екземпляр, като от ателието обясняват,

Калифорнийското тунинг ателие Bisimoto Engineering представи своята, много по-екстремна версия на популярния модел на Porsche – Boxster. Първото нещо, което се набива на очи е, че мястото на водача вече е в средата, но това е само началото на промените.

В този си вариант Boxster на Bisimoto съществува в един екземпляр, като от ателието обясняват, че са снижили теглото му, основно чрез използването на нови елементи от фиброкарбон. Колата е получила и предпазна клетка, система за увеличение на мощността, близка до първото поколение на KERS във Формула 1, както и дигитално огледало за задно виждане, което предава картина от камерата, насочена назад.

19-цоловите джанти също са впечатляващи – изработени са от карбон и всяка една от тях тежи едва 9 килограма.

Що се отнася до системата за повишаване на мощността на двигателя, то по-скоро става възможност да добавяне на конски сили, без обаче да има рекуперация на енергия, т.е сходстовото е по-скоро с американския вариант Push to Pass. Моторът е с две турбини и при натискане на копчето To Pass мощността му скача от 426 на 533 конски сили.

Екстремният Boxster обаче не успя да засенчи най-щурият проект на Bisimoto – миниван Honda Odyssey, оборудван с 3,5-литров мотор с две турбини и мощност 1029 конски сили. Истинско семейно возило.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт