728 x 90

Новият Suzuki Jimny заприлича на G-класата

Новият Suzuki Jimny заприлича на G-класата

В японския нет се появиха първите шпионски снимки на новия Suzuki Jimny, но малко по-късно публикацията на блогъра, писал за новото возило, беше изтрита. В интерес на истината, дизайнът на новото Jimny не беше тайна, но се виждаше само като компютърна илюстрация, а сега се появи и реален автомобил. Както и предишното поколение на Jimny,

В японския нет се появиха първите шпионски снимки на новия Suzuki Jimny, но малко по-късно публикацията на блогъра, писал за новото возило, беше изтрита.

В интерес на истината, дизайнът на новото Jimny не беше тайна, но се виждаше само като компютърна илюстрация, а сега се появи и реален автомобил.

Както и предишното поколение на Jimny, новата генерация си остава сериозен офроудър, за разлика от другия хит на марката – Vitara, който постепенно се превърна в кросоувър.

По-ръбатият външен вид на Jimny накара феновете на модела да коментират, че сега японският мъник прилича едновременно на G-класата на Mercedes и на предшественика на модела – Suzuki Samurai.

В Япония Jimny остава в класа на кей автомобилите, т.е свръхкомпактен модел с дължина до 3,4 метра и обем на двигателя до 660 кубически сантиметра, като срещу това данъците му са по-ниски.

Но за Европа Jimny ще се предлага с по-големи двигатели – вероятно 1-литров турбо мотор от семейството Boosterjet и/или атмосферен двигател с обем 1,2 литра.

Производството на досегашното поколение на Jimny вече е спряно, а премиерата на новата генерация ще е в някой от следващите месеци.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт