728 x 90

Skoda Kodiaq RS върти обиколки на Северната дъга на "Нюрбургринг"

Skoda Kodiaq RS върти обиколки на Северната дъга на "Нюрбургринг"

Skoda тества на Северната дъга на „Нюрбургринг” най-мощната версия на Kodiaq, която в традициите на чешката марка носи означението RS. И за да е по-лесно на папараците да се ориентират какво точно снимат, на мястото на регистрационния номер на колата инженерите са поставили надпис Kodiaq RS. Така всички съмнения отпадат. Предполага се, че Kodiaq RS

Skoda тества на Северната дъга на „Нюрбургринг” най-мощната версия на Kodiaq, която в традициите на чешката марка носи означението RS. И за да е по-лесно на папараците да се ориентират какво точно снимат, на мястото на регистрационния номер на колата инженерите са поставили надпис Kodiaq RS. Така всички съмнения отпадат.

Предполага се, че Kodiaq RS ще бъде представен през есента, като се очаква, че кросоувърът ще получи 2-литро дизел с две турбини и мощност 240 конски сили – решение, което вече се доказа като успешно при Volkswagen Tiguan.

С този мотор Tiguan се ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди и има максимална скорост 220 км/ч.

Много е вероятно този двигател да бъде използван и при Octavia RS, като сега този модел се предлага с 2-литров бензинов турбо мотор с 245 конски сили, а най-мощният дизел на борда на Octavia RS е с 184 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт