728 x 90

Задава се Volkswagen Amarok с шест колела и 6х4 задвижване!

Задава се Volkswagen Amarok с шест колела и 6х4 задвижване!

Макар и неофициално от името на производителя, съвсем скоро ще станем свидетели на раждането на Volkswagen Amarok с шест колела и задвижване 6х4. Машината в момента се разработва от инженерите на тунинг компанията Six Wheel Conversions, които загатнаха за финалния продукт по време на специализирано изложение за товарна техника. Интересното е, че Volkswagen дава благословията си

Макар и неофициално от името на производителя, съвсем скоро ще станем свидетели на раждането на Volkswagen Amarok с шест колела и задвижване 6х4.

Машината в момента се разработва от инженерите на тунинг компанията Six Wheel Conversions, които загатнаха за финалния продукт по време на специализирано изложение за товарна техника.

Интересното е, че Volkswagen дава благословията си за проекта, което на практика значи, че заводската гаранция ще остане в сила и пикапът ще може да бъде намерен при дилърите на марката.

Основната идея е автомобилът не да стане по-проходим, а да може да превозва повече товари. След като всички трансформации за завършени, в товарното легло ще може да се поставят безопасно до 1.7 тона товари.

Стандартният кош зад пасажерската кабина, който има дължина от 1.55-метра, ще бъде заменен от 2.4- или 2.6-метров кош.

Предвижда се 6-колесният Amarok да се продава само с върховия 3.0-литров дизелов мотор на модела в няколко различни силови конфигурации.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт