728 x 90

Юбилеен 911 Speedster за 70 г. спортни автомобили Porsche (видео)

Юбилеен 911 Speedster за 70 г. спортни автомобили Porsche (видео)

"Порше" представи концепт с името 911 Speedster. Возилото е с облекчена конструкция и двигател с мощност цели 500 "коня". Новата кола е произведена в чест на 70-годишния юбилей от момента, когато немската марка започва да произвежда спортни автомобили. Прототипът е построен върху шасито на суперавтомобила 911 GT3 и е снабден с 4-литров редови 6-цилиндров двигател

"Порше" представи концепт с името 911 Speedster. Возилото е с облекчена конструкция и двигател с мощност цели 500 "коня". Новата кола е произведена в чест на 70-годишния юбилей от момента, когато немската марка започва да произвежда спортни автомобили.

Прототипът е построен върху шасито на суперавтомобила 911 GT3 и е снабден с 4-литров редови 6-цилиндров двигател за 500 к.с. и 9000 об/мин. Агрегатът работи в комплект с 6-степенна механична скоростна кутия.


Купето на концепта е създадено на базата на кабриото Porsche 911 Carrera 4 Cabriolet, но при това капакът на двигателя и предния багажник за направени от карбон. Каркасът на седалките е изработен от композитен материал. Освен това, заради намаляването на масата разработчиците са се отказали от спътниковата навигация, аудиосистемата и климатика.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт