728 x 90

На CES Азия Byton показа бъдещия си електрически седан

На CES Азия Byton показа бъдещия си електрически седан

Тази седмица по време на технологичното изложение CES Азия в Шанхай новоизлюпеният стартъп от Китай BYTON, в ръководството на който влизат бивши кадри от BMW и Tesla, прави световна премиера на своя втори проект. BYTON K-Byte Concept е електрически седан, който идва след разкрития в началото на годината кросоувър. И двете машини засега съществуват като

Тази седмица по време на технологичното изложение CES Азия в Шанхай новоизлюпеният стартъп от Китай BYTON, в ръководството на който влизат бивши кадри от BMW и Tesla, прави световна премиера на своя втори проект. BYTON K-Byte Concept е електрически седан, който идва след разкрития в началото на годината кросоувър.

И двете машини засега съществуват като концептуални разработки. И двата прототипа са създадени върху единна модулна платформа, която ще служи за основа и при разработката на бъдещия електрически миниван.


Седанът е получил обозначението K-Byte (кросоувърът ще носи името M-Byte), в дължина достига 4,95 м и разполага с цял арсенал от сензори, камери и датчици, благодарение на които е възможна реализация на функцията автопилот, отговаряща на четвърто ниво автономност.

Засега не са обнародвани снимки от интериора на седана, но от Byton потвърдиха, че серийната версия на елмобила, както и кросоувърът ще получат гигантски (по цялата ширина на предния панел) дисплей за мултимедийната система, както и подвижен таблет на волана.


Техническите характеристики на седaна по всяка вероятност ще бъдат идентични с тези в Byton M-Byte. Началната версия ще получи един елмотор на задната ос с мощност 268 к.с. и акумулаторен блок с капацитет 71 кВт/ч за 400 км пробег за презареждане. Топ вариантът ще бъде с по един елмотор на всяка ос със сумарна мощ 468 "коня" и батерии за 95 кВт/ч с паспортен автономен преход 520 км. Първите прототипи от Byton ще излязат за тестове по пътищата още следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт