728 x 90

Tesla уволнява 9% от работниците си

Tesla уволнява 9% от работниците си

Шефът на Tesla Илон Мъск обяви в Twitter, че американският производител на електромобили ще съкрати 9% от работниците си, за да увеличи шансовете си да излезе на печалба. Мъск веднага допълни информацията с уточнението, че съкращенията няма да се отразят на производството на Model 3, което и без това много се забави и компанията има

Шефът на Tesla Илон Мъск обяви в Twitter, че американският производител на електромобили ще съкрати 9% от работниците си, за да увеличи шансовете си да излезе на печалба.

Мъск веднага допълни информацията с уточнението, че съкращенията няма да се отразят на производството на Model 3, което и без това много се забави и компанията има трудности да постигне планираното производство от 5000 коли на седмица.

Tesla предприе подобни мерки – намаляване на работната сила, в началото на май, но в по-скромен размер.

В края на първото тримесечие Tesla обяви, че разполага с 2,67 милиарда долара резерви. Намалението спрямо края на 2017 е осезаемо, тогава кешовите резерви на компанията бяха 3,37 милиарда долара. Някои анализатори вече предупредиха, че ако компанията продължава да „гори пари” с това темпо, то през август вече няма да разполага с резерви.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт