728 x 90

Алонсо до края се притеснявал от повреда

Алонсо до края се притеснявал от повреда

Победителят в „24 часа на Льо Ман” Фернандо Алонсо призна, че е бил „много притеснен” в последната си серия обиколки зад волана на прототипа с №8, тъй като се притеснявал, че може да отпадне заради повреда. Испанската звезда на McLaren преследва т.нар. „Тройно корона” в моторните спортове, която се състои от победа в Монако във

Победителят в „24 часа на Льо Ман” Фернандо Алонсо призна, че е бил „много притеснен” в последната си серия обиколки зад волана на прототипа с №8, тъй като се притеснявал, че може да отпадне заради повреда.

Испанската звезда на McLaren преследва т.нар. „Тройно корона” в моторните спортове, която се състои от победа в Монако във Формула 1, в „Инди 500” и в Льо Ман. Алонсо вече има две победи в Монако, а вчера спечели и в Льо Ман.

Но миналата година Фернандо участва в „500 мили на Индианаполис” и отпадна заради повреда в двигателя, въпреки че за известно време беше начело в състезанието.

От друга страна Toyota загуби победите в Льо Ман през 2016 и 2017 заради повреди и много специалисти бяха на мнение, че японският тим може и да не се отърве от лошия късмет.

„Помните какво стана миналата година в Индианаполис – обясни Алонсо след финала. – Водехме в състезанието бяхме близо до победата, но не успяхме.

„Сега тук, пак бяхме начело и аз бях много притеснен, да не изпуснем и тази победа, но стигнахме успешно до финала. Това е важна стъпка към Тройната корона.

„Има и още нещо, беше много стресиращо докато бях в бокса и гледах последните обиколки на Накаджима в края на състезанието. Осъзнах, че ако стане нещо, не мога да направя нищо. Само стоиш отстрани и гледаш и не можеш да помогнеш.

„Не съм свикнал да гледам отстрани как се състезава моята кола. Състезанието беше напрегнато, все пак двете коли на Toyota вървяха в рамките на 1 минута през по-голямата част от надпреварата. Може би трябваше да спя или да гледам състезанието от MotoGP, така нямаше да съм толкова нервен.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт