728 x 90

Третото поколение Nissan Qashqai идва през 2020 г. с хибридна технология

Третото поколение Nissan Qashqai идва през 2020 г. с хибридна технология

Сегашното поколение Nissan Qashqai е на пазара вече около пет години и японската фирма вече мисли за наследника на един от най-важните модели в гамата си изобщо. Очаква се третата генерация на компактния SUV да се появи през 2020 година, като основна роля при нея ще играе електрификацията. Предвиждат се обикновена хибридна и плъг-ин хибридна

Сегашното поколение Nissan Qashqai е на пазара вече около пет години и японската фирма вече мисли за наследника на един от най-важните модели в гамата си изобщо.

Очаква се третата генерация на компактния SUV да се появи през 2020 година, като основна роля при нея ще играе електрификацията. Предвиждат се обикновена хибридна и плъг-ин хибридна версии.

Машината ще се базира на модифицираната платформа CMF, която се използва от доста модели на алианса Renault-Nissan. Новата архитектура ще донесе намаление в теглото, както и възможност за така желаната електрификация.

Хибридната система ще дойде от модела Note, който в Япония се предлага с електрифицирано задвижване. Предстои системата да бъде адаптирана за нуждите на европейските потребители.

Що се отнася до PHEV варианта, Nissan ще се възползва от опита на Mitsubishi с Outlander PHEV, който е един от най-добре продаваните плъг-ин модели в света.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт