728 x 90

Michelin с повече гуми CrossClimate за лекотоварната гама

Michelin с повече гуми CrossClimate за лекотоварната гама

Водещата технологична компания Michelin разшири своята получила всеобщо одобрение гама CrossClimate към пазара на лекотоварни автомобили и ванове с пускането на Agilis CrossClimate. Това е лятна гума, която притежава пълни зимни характеристики и въвежда ново поколение висококачествени гуми за леки и лекотоварни автомобили без компромиси в мобилността при зимни условия, както и при кални и

Водещата технологична компания Michelin разшири своята получила всеобщо одобрение гама CrossClimate към пазара на лекотоварни автомобили и ванове с пускането на Agilis CrossClimate. Това е лятна гума, която притежава пълни зимни характеристики и въвежда ново поколение висококачествени гуми за леки и лекотоварни автомобили без компромиси в мобилността при зимни условия, както и при кални и затревени терени, гуми с висок пробег и ниски оперативни разходи (TCO), безопасност при всякакви метеорологични условия, здравина и устойчивост на повреда.

Новата гума е проектирана и замислена с помощта на обратната информация от крайния потребител, събрана през последните 10 години, и осигурява двете основни изисквания – едно-единствено монтиране на гуми, което предоставя целогодишна мобилност при всякакви метеорологични условия със здрава и устойчива на повреди страница. Това се постига с износоустойчива протекторна шарка, изработена от иновативни нови каучукови смеси и специфични нови характеристики за защита на страниците и рамото.

В резултат на нарасналата популярност на онлайн пазаруването и голямото увеличение на местните доставки, както и наложеното в градовете ограничение за тежкотоварни автомобили, вановете и лекотоварните автомобили са сред най-бързо растящите сегменти на пазара на нови автомобили. Освен това, очакванията на клиентите към собствениците на предприятия, занаятчиите и мениджърите на автомобилни паркове да осигурят целогодишна и своевременна наличност на доставките и услугите независимо от метеорологичните условия, доведе до увеличение на пазара на всезонни гуми за ванове и лекотоварни автомобили с 37 процента между 2016 и 2017 година.

Спецификацията и работният чертеж, които бяха предоставени на дизайнерите на гуми на Michelin за Agilis CrossClimate са резултат от петгодишно събиране на обратна информация от крайни потребители във Франция, Германия, Турция и Великобритания. След хиляди качествени допитвания, проведени от GMV, външна изследователска организация, бяха установени двата основни фактора, изисквани от потребителите:
– една единствена дълготрайна гума, осигуряваща отлично сцепление, теглителна сила и надеждност през всички сезони, при всякакви метеорологични условия и на всички пътни настилки;
– здравина и устойчивост на повреди; особено в градска среда с чести съприкосновения с бордюри и други обекти.

Гумата Agilis CrossClimate, носеща маркировката 3PMSF, е сертифицирана за употреба при заснежени условия, но въпреки това на сухи настилки се държи, спира и има издръжливостта на лятна гума. Това се дължи на най-новите технологии за производство на каучук; съединения, които осигуряват гъвкавост на каучука и на протектора дори при температури на замръзване и многослойна повърхност на протектора, която свежда до минимум топлопреминаването през гумата.

Вдъхновена от спечелилата награди гума за леки автомобили CrossClimate+, протекторната шарка е с V-образен дизайн и представлява иновативна комбинация от високотехнологични протекторни блокчета. Те съдържат двупосочни самозаключващи се ламели, за да осигурят режещи ръбове, които захапват снега и леда; предоставяйки 20 процента по-голямо сцепление от своя предшественик в зимния сегмент, Agilis Alpin. Тази комбинация от нов каучук на протектора и V-образен дизайн на шарката осигурява сцепление при всички условия както и удължаване на живота на гумата, което е с 35 процента повече от средното за изпитваните конкуренти премиум гуми.

Увеличената устойчивост на повреда, изисквана от потребителите, е постигната чрез добавяне на трапецовидни блокчета около рамото и горната страница с дълбочина от 1.5 мм. Това – и каучукът, който е използван – са характеристики, взаимствани от гамата гуми на Michelin за военни превозни средства за всякакъв терен и осигуряват допълнителна защита, без да се компрометира гъвкавостта на вътрешната гума.

Agilis CrossClimate е разработена и подложена на строги изпитвания в предизвикателни зимни условия от екипа за изпитване на зимни гуми на Michelin в две европейски дестинации, намиращи се на 4000 км една от друга. Това са Ивало, високо в Арктическия кръг на Финландия и Барселонет – на 2715 метра надморска височина в Алпите – най-високият път в Европа. Тествана и разработена в тези предизвикателни условия, можете да бъдете уверени, че ако новата Agilis CrossClimate може да оцелее при тези изпитвания, тогава подходящо оборудвания водопроводчик, който идва да поправи водоснабдяването или шофьорът за доставки със специалния подарък, ще бъдат на уреченото място – точно навреме.

Agilis CrossClimate на Michelin не е просто още една всесезонна гума, тя предлага предимствата на летните гуми от гледна точка на спиране на мокра и суха настилка, дългия пробег и горивната ефективност, както и предимствата на зимните гуми от гледна точка на сцеплението и спирачния път при шофиране в студени или снежни условия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт