728 x 90

Mercedes продава реплика на първата кола в света

Mercedes продава реплика на първата кола в света

All Time Stars, дивизята за класически автомобили на Mercedes-Benz, продава реплика на първия в света регистриран автомобил с двигател с вътрешно горене. Въпросната машина носи името Benz Patent Motorwagen и получава лиценза си на 29 януари 1886 година. На практика, именно този автомобил поставя основите на Mercedes-Benz. За да отбележи значимостта на колата, Mercedes създава

All Time Stars, дивизята за класически автомобили на Mercedes-Benz, продава реплика на първия в света регистриран автомобил с двигател с вътрешно горене.

Въпросната машина носи името Benz Patent Motorwagen и получава лиценза си на 29 януари 1886 година. На практика, именно този автомобил поставя основите на Mercedes-Benz.

За да отбележи значимостта на колата, Mercedes създава няколко реплики в периода 2001-2002 година, като точно този екземпляр излиза през 2002 година и е напълно функционален.

Част от характеристиките – максимална скорост от 16 км/ч и задвижване от 1-цилиндров бензинов двигател. Интериорът е кожен.

Цената, срещу коята колата ще се продаде, е неизвестна, тъй като немците насърчават всеки, който има интерес, да се свърже с тях за повече детайли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт