728 x 90

И General Motors не смята да се отказва от дизелите

И General Motors не смята да се отказва от дизелите

Дизеловият скандал на Volkswagen остави сериозно отражение не само върху пазара в Европа, ами и върху този в САЩ. Компании като Mercedes-Benz на практика изтеглиха дизеловата си гама от американския регион, но същото не смята да прави General Motors. Американският концерн, който поне временно няма присъствие в Европа, обяви, че със сигурност ще продължи да

Дизеловият скандал на Volkswagen остави сериозно отражение не само върху пазара в Европа, ами и върху този в САЩ. Компании като Mercedes-Benz на практика изтеглиха дизеловата си гама от американския регион, но същото не смята да прави General Motors.

Американският концерн, който поне временно няма присъствие в Европа, обяви, че със сигурност ще продължи да разчита на тази технология. Новите Chevrolet Silverado  GMC Sierra като за начало ще получат 3.0-литрови дизели.

Що се отнася до по-малките модели, GM все още купува дизели от PSA, но се планира този процес да бъде прекратен. След раздялата си с Opel, американците са запазили развойния си център в Торино, където в момента се работи по нова генерация компактни дизелови мотори.

Все още не се знае много за новото семейство двигатели, но се смята, че ще видим малки 3- и 4-цилиндрови агрегати, които ще отговарят на най-стриктните емисионни изисквания.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт