728 x 90

Toyota Crown е новият луксозен седан за масите в Япония

Toyota Crown е новият луксозен седан за масите в Япония

След като представи супер луксозния седан Century, Toyota показа и по-малкия му брат Crown. Двата модела се различават по размерите и цената си, като новият представител, който вече е в своето 15-то поколение, ще бъде значително по-достъпен. Машината се базира на актуалната платформа TNGA, която дава възможност за по-големи външни и вътрешни размери, но намалено

След като представи супер луксозния седан Century, Toyota показа и по-малкия му брат Crown. Двата модела се различават по размерите и цената си, като новият представител, който вече е в своето 15-то поколение, ще бъде значително по-достъпен.

Машината се базира на актуалната платформа TNGA, която дава възможност за по-големи външни и вътрешни размери, но намалено тегло. От фирмата казват, че основен плюс това носи за пространството за крака на задните седалки.

Новата архитектура подпомага и намаляването на шума при движение, тъй като дава възможност на инженерите да поставят повече и по-добре разположени материали за изолация.

Кабината е изцяло модернизирана, като сега разполага с табло, доминирано от два централни дисплея. На единия се прожектира информация за навигационната система, а на другия откриваме контролните прибори за климатичната и аудио системите.

Задвижването е поверено на три мотора. Базов е 2.0-литров турбо бензин, а над него стоят две хибридни системи – с 2.5- и 3.5-литров бензинов двигател. Мощността е съответно 245 к.с., 226 к.с. и 359 к.с.

Продажбите на модела в Япония ще стартират от следващия месец, като Toyota се цели в месечни продажби от поне 4500 бройки.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт