728 x 90

Странно! Porsche 911 с мотор от Corvette

Странно! Porsche 911 с мотор от Corvette

Как ви звучи идеята за класическо Porsche 911 с двигател на Corvette? В Европа това е близо до богохулството, но в Щатите това се оказа интересен експеримент. Американецът Боб Радке си купил Porsche 911 S от 1975 година без двигател и вместо да търси оригинален мотор – 2,7-литров атмосферен боксер, решил да използва 6,3-литров V8

Как ви звучи идеята за класическо Porsche 911 с двигател на Corvette? В Европа това е близо до богохулството, но в Щатите това се оказа интересен експеримент.

Американецът Боб Радке си купил Porsche 911 S от 1975 година без двигател и вместо да търси оригинален мотор – 2,7-литров атмосферен боксер, решил да използва 6,3-литров V8 от гамата на General Motors, в случая, идващ от Chevrolet Corvette.

Имплантирането на по-големия мотор е станало възможно благодарение на компанията Renegade Hybrids, като резултатът е впечатляващ – купето на 911 S не е претърпяло никакви промени, а точките на закрепване на мотора са същите като на оригиналния двигател.

Мощността на V8 двигателя е 611 конски сили, максималният въртящ момент е 736 Nm, които са налице от 2000 об/мин нагоре. И новият двигател работи със стандартната 4-степенна механична трансмисия за модела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт