728 x 90

Dodge обнови Challenger и му даде нова върхова версия

Dodge освежи Challenger за новата моделна година 2019. Тя носи подобрения за стандартните версии от гамата, както и нов флагман, който замества спрения Demon. Новият върхов Challenger носи името SRT Hellcat Redeye и може да се похвали с "най-мощния сериен V8 двигател" в индустрията в момента. 6.2-литровият агрегат под предния капак генерира мощност от 792

Dodge освежи Challenger за новата моделна година 2019. Тя носи подобрения за стандартните версии от гамата, както и нов флагман, който замества спрения Demon.

Новият върхов Challenger носи името SRT Hellcat Redeye и може да се похвали с "най-мощния сериен V8 двигател" в индустрията в момента. 6.2-литровият агрегат под предния капак генерира мощност от 792 к.с., които са достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч в рамките на само 3.4 секунди. Максималната скорост на движение е 327 км/ч.

Dodge казва, че при пълно натискане на газта, моторът изразходва по 5.4 литра гориво в минута, което означава, че в такъв режим на движение резервоарът ще свърши за около 11 минути.

Redeye застава начело на най-мощната гама Challenger в историята на модела, която сега включва и по-добър вариант SRT Hellcat. И тук мощността е над 700 к.с. – по-точно, 717 к.с., а визията включва преден капак с два големи отвора за въздух, вдъхновени от класическите модели Challenger oт 60-те и 70-те години на миналия век.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт