728 x 90

Фетел наказан с три места назад на старта

Фетел наказан с три места назад на старта

Себастиан Фетел беше наказан с три места назад на стартовата решетка за Гран при на Австрия заради забавянето на Карлос Сайнц във втория сегмент на квалификацията вчера. Звездата на Ferrari се класира трети в сесията, но ще стартира шести, като пред него минаха съотборникът му Кими Райконен, Макс Верстапен с Red Bull и Ромен Грожан

Себастиан Фетел беше наказан с три места назад на стартовата решетка за Гран при на Австрия заради забавянето на Карлос Сайнц във втория сегмент на квалификацията вчера.

Звездата на Ferrari се класира трети в сесията, но ще стартира шести, като пред него минаха съотборникът му Кими Райконен, Макс Верстапен с Red Bull и Ромен Грожан с Haas.

Инцидентът стана в края на Q2, когато Сайнц току-що беше започнал последната си бърза обиколка и налетя на Фетел на излизането от завой №1, като германецът се движеше бавно на състезателната траектория. Сайнц трябваше да излезе извън трасето, за да не удари Фетел и провали обиколката си.

По-късно Сайнц призна пред испанска телевизия, че инцидентът не е променил кой знае колко класирането му, а той завърши 9-и в квалификацията.

Преди да бъде наказан Фетел коментира, че не е бил информиран по радиото, че Сайнц започва бърза обиколка зад него.

„Изпреварих Карлос в моята бърза обиколка в завои 7 и 8, после погледнах назад и не го видях на стартфиналната права – обясни Фетел. – На влизането в първия завой отново погледнах назад, но не знаех дали той е спрял в бокса или е започнал бърза обиколка. Оказа се, че е второто, но не го видях.

„Не ми казаха по радиото, че Карлос идва зад мен и сега мога само да му се извиня, не съм му попречил нарочно.”

Стюардите обаче решиха, че това, че Фетел не е бил предупреден по радиото не е извинение и приеха, че той не е трябвало да бъде на състезателната траектория след края на бързата му обиколка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт