728 x 90

McLaren няма да предлага по-достъпен модел

    Британският производител на суперавтомобили McLaren няма намерение да лансира по-достъпен модел, чиято цена на международния пазар да слезе под психологическата граница от 200 000 долара. За подобни планове на компанията се знае от доста време, но едва сега президентът на McLaren Северна Америка Тони Джоузеф ги потвърди, като се предполага, че той едва ли е

    Британският производител на суперавтомобили McLaren няма намерение да лансира по-достъпен модел, чиято цена на международния пазар да слезе под психологическата граница от 200 000 долара.

    За подобни планове на компанията се знае от доста време, но едва сега президентът на McLaren Северна Америка Тони Джоузеф ги потвърди, като се предполага, че той едва ли е говорил пред Automotive News без да се консултира с големите босове на Острова.

    „Честно казано, нямаме нужда да търсим реализация в пазарна ниша, където цените на колите са под 200 000 долара или по-ниски – обясни Джоузеф. – Преди две години лансирахме моделите от Sports Series (основно 570S) и при тях базовата цена беше малко под 200 000 долара, а с добавянето на Spider отиваме на 210 000 долара. Но не виждам в бъдеще друг модел на марката, който да слезе толкова надолу по отношение на цената.”

    Това означава, че в McLaren не планират пряк съперник на Jaguar F-Type или двете версии на Porsche 718.

    От британската компания вече отхвърлиха възможността да включат в гамата си SUV модел, въпреки че другите производители на спортни коли печелят луди пари от луксозните всъдеходи. Вместо това в McLaren планират да обогатят гамата си с 12 нови спортни модела.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт