728 x 90

Следващият Range Rover получава нова платформа

Следващият Range Rover получава нова платформа

Следващото поколение на Range Rover ще бъде изградено върху нова алуминиева платформа, а моделът ще получи и лека промяна в дизайна, а най-сериозните промени ще са в гамата двигатели. Сегашните V6 и V8 мотори ще бъдат сменени от редови 6-цилиндрови двигатели от фамилията Ingenium, като новият Range Rover ще има и „меки” хибридни версии. Според

Следващото поколение на Range Rover ще бъде изградено върху нова алуминиева платформа, а моделът ще получи и лека промяна в дизайна, а най-сериозните промени ще са в гамата двигатели. Сегашните V6 и V8 мотори ще бъдат сменени от редови 6-цилиндрови двигатели от фамилията Ingenium, като новият Range Rover ще има и „меки” хибридни версии.

Според британското списание Autocar, петото поколение на всъдехода ще е реален конкурет на Bentley Bentayga и Rolls-Royce Cullinan.

Очаква се, че новият Range ще е доста по-лек от предшественика си, като това ще бъде постигната с използването на модулната платформа MLA (Modular Longitudinal Architecture). Точно тя ще бъде основната платформа на моделите от групата Jaguar Land Rover в близко бъдеще.

Новото поколение на модела няма да се различава кой знае колко по габарити от актуалната генерация. Новият Range Rover обаче ще получи нова инфотейнмънт система Touch Pro Duo с два 10-инчови дисплея и система Smart Settings, която работи на базата на изкуствения интелект.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт