728 x 90

Kia Stinger за австралийската полиция

Полицията в австралийския щат Куинсленд сменя патрулните си коли с новия модел на Kia – Stinger, при това във версия със задвижване 4х4. Корейската марка е много популярна в Австралия, а сега успя да се пребори с традиционния избор на полицията – Holden Commodore и Ford Falcon. Щатът Куинсленд е поръчал 50 бройки Stinger, а

Полицията в австралийския щат Куинсленд сменя патрулните си коли с новия модел на Kia – Stinger, при това във версия със задвижване 4х4. Корейската марка е много популярна в Австралия, а сега успя да се пребори с традиционния избор на полицията – Holden Commodore и Ford Falcon.

Щатът Куинсленд е поръчал 50 бройки Stinger, а според непотвърдена информация, скоро Kia ще започне да доставя автомобили и в други щати на страната, където полицейските управления вече са организирали търгове за нови коли.

Полицейската версия на Stinger е базирана на топ варианта на модела и се задвижва от 3,3-литров V6 двигател с две турбини. Моторът работи с 8-степенен автоматик и има мощност 370 конски сили и 510 Nm максимален въртящ момент. Максималната скорост на автомобила е 270 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,9 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт