728 x 90

Land Rover планирa електрическо 4х4 комби за 2020 г.?

Land Rover планирa електрическо 4х4 комби за 2020 г.?

Началото на новото десетилетие за Land Rover може да бъде революционно – през 2020 година британската марка може да лансира първия в историята си лек автомобил, който не спада към категорията всъдеходи. Английски медии съобщават, че машината ще бъде вдъхновена от модели като Volvo V90 CC – високи комбита с 4х4 задвижване. Road Rover –

Началото на новото десетилетие за Land Rover може да бъде революционно – през 2020 година британската марка може да лансира първия в историята си лек автомобил, който не спада към категорията всъдеходи.

Английски медии съобщават, че машината ще бъде вдъхновена от модели като Volvo V90 CC – високи комбита с 4х4 задвижване. Road Rover – както условно се нарича проектът, ще се базира на платформата на следващото поколение Jaguar XJ.

Предполага се, че задвижването ще бъде поверено на електрическа система с два електромотора. Мощността ще бъде около 300 к.с, а максималният пробег – над 400 км.

Предвижда се голямото луксозно комби да бъде един от най-луксозните модели на бранда, което означава, че цената ще бъде доста по-висока от аналогични или близки модели на Jaguar.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт