728 x 90

Mercedes и Infiniti се отказаха да правят общ компактен модел

    Infiniti и Mercedes се отказват от плановете си за създаването на нов компактен модел, който да се предлага на глобалния пазар, съобщи японският вестник Nikkan Kogyo. Според изданието, причините за това са няколко, като на първо място е постоянно растящият интерес на американските купувачи към кросоувърите и по-големите SUV модели, както и неясното бъдеще на

    Infiniti и Mercedes се отказват от плановете си за създаването на нов компактен модел, който да се предлага на глобалния пазар, съобщи японският вестник Nikkan Kogyo. Според изданието, причините за това са няколко, като на първо място е постоянно растящият интерес на американските купувачи към кросоувърите и по-големите SUV модели, както и неясното бъдеще на Северноамериканското споразумение за свободна търговия, което администрацията на президента Доналд Тръмп се опитва да провали.

    Двете компании започнаха през 2015 година строеж на завод в Мексико, където трябваше да се произвеждат луксозни компактни модели, като се очакваше, че през 2020 година производствените мощности ще осигуряват на пазара 230 000 коли на година. През декември миналата година там започна производството на кросоувъра QX50, изграден върху съвместно създадена от двете компании платформа.

    Алиансът Renault-Nissan и Daimler си сътрудничат от 2010 година, като двата гиганта разработват съвместно двигатели и платформи, проектират електроавтомобили и т.н.

    Първите резултати от съвместната им работа са компактното моделно семейство Q/QX30 на Infiniti, което е изградено върху платформата на Mercedes MFA, както и пикапът X-Class на Mercedes, който пък е базиран на Nissan Navara.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт