728 x 90

Най-дивото Bugatti – Divo ще струва 5 млн. евро!

Най-дивото Bugatti – Divo ще струва 5 млн. евро!

Bugatti потвърди появата на новия си хиперавтомобил с името Divo, като пусна първо официално изображение на малка част от колата. "Бугати Диво" ще бъде пуснато в ограничен тираж от 40 екземпляра, като стойността на всеки един ще е минимум 5 милиона евро или два пъти по-скъп от Chiron! Суперколата е кръстена в чест на Алберт

Bugatti потвърди появата на новия си хиперавтомобил с името Divo, като пусна първо официално изображение на малка част от колата. "Бугати Диво" ще бъде пуснато в ограничен тираж от 40 екземпляра, като стойността на всеки един ще е минимум 5 милиона евро или два пъти по-скъп от Chiron!

Суперколата е кръстена в чест на Алберт Диво, френски пилот, който пред 20-те години на миналия век два пъти печели състезанието Targo Florio с автомобил на Bugatti. Босът на компанията Щефан Винкелман твърди, че новото возило ще е най-добрия автомобил за каране в историята на марката. Хиперколата ще е направена на базата на "Широн".

Технически подробности все още не са известни, но колата ще може да набира от място до 100 км/ч за по-малко от модификацията Chiron Sport, която се справя с класическото упражнение за 2,5 секунди. Премиерата на Divo ще се състои на 24 август на калифорнийския фестивал Quail.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт