728 x 90

Skoda вади чисто електрически RS модел

Skoda вади чисто електрически RS модел

Към момента гамата от чистокръвни спортни модели RS на Skoda включва само Octavia RS, към който съвсем скоро трябва да се присъедини и Kodiaq RS. Освен него, в близкото бъдеще чехите планират и изцяло електрически спортен автомобил. Добрите новини обаче свършват до тук. Макар и да е от RS портфолиото, возилото ще бъде от сегмента

Към момента гамата от чистокръвни спортни модели RS на Skoda включва само Octavia RS, към който съвсем скоро трябва да се присъедини и Kodiaq RS. Освен него, в близкото бъдеще чехите планират и изцяло електрически спортен автомобил.

Добрите новини обаче свършват до тук. Макар и да е от RS портфолиото, возилото ще бъде от сегмента SUV и няма да бъде фокусирано върху пътното представяне, а по-скоро върху визията и усещането за спортен автомобил.

Очаква се появата му да стане факт до 2022 година, като преди това марката ще лансира и други изцяло електрически модели. Първият такъв ще бъде Citigo-e.

Все пак, добри новини има. Skoda обмисля и завръщането на Fabia RS, но това ще се случи, ако изобщо се случи, не по-рано от 2020 година, когато очакваме нова генерация на компактния модел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт