728 x 90

Polestar ще се бори с Tesla и Porsche

Polestar ще се бори с Tesla и Porsche

След като Volvo лансира Polestar като самостоятелна марка, насочена към хибридите и електромобилите, целите на компанията се промениха сериозно. Доскоро Polestar се занимаваше основно с тунинг и състезателните програми на Volvo, като се бореше да е съперник на Mercedes AMG и M-подразделението на BMW, но сега шведите ще се включат в други битки. С оглед

След като Volvo лансира Polestar като самостоятелна марка, насочена към хибридите и електромобилите, целите на компанията се промениха сериозно. Доскоро Polestar се занимаваше основно с тунинг и състезателните програми на Volvo, като се бореше да е съперник на Mercedes AMG и M-подразделението на BMW, но сега шведите ще се включат в други битки.

С оглед на моделите, които предстои Polestar да пусне на пазара, компанията ще е пряк съперник на Tesla и все по-насочващите се към електромобилите Porsche.

„Ние сме на 100 процента убедени, че бъдещето на автомобилната индустрия е електрификацията”, заяви главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат.

Първият модел на новата марка – Polestar 1, е изграден върху новата платформа на Volvo – SPA и има общ дизайнерски език с новия Volvo S90. След това обаче разликите между Polestar и Volvo ще започнат да се увеличават.

Polestar 2 ще е изцяло електрическо купе с 4 врати от средния клас и ще се отличава с уникални за марката екстериор и интериор. Но въпреки това отново ще има някои общи компоненти с моделите на Volvo, както и може би някои общи дизайнерски идеи.

„Polestar 2 ще демонстрира, че ние сме част от едно семейство с Volvo – допълни Ингенлат. – Ние не искаме да сме марка, която да е пълна противоположност на Volvo. Споделяме общи ценности и скандинавският дизайн е важен за нас. Споделянето на основните технологии е в основата на нашия бизнес модел, просто ние ще ги използваме по малко по-различен начин.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт